"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. április 10., csütörtök

Kakasvadászat



Általában mindig villám hirtelenséggel döntünk el dolgokat, pontosabban olyanok vagyunk mint a tavaszi növények...nagyon picit növekszik az ötlet az elején aztán jön egy kis löket és hirtelen teljes burjánzásba kezd. Na így vagyunk a baromfival is. Ha minden nagyon jól alakul egy-két hét múlva már tyúkok is költöznek a Turulvölgyi tanyára, én pedig kakasra vadászok. Fejembe vettem ugyanis, hogy ha már lesz egy hagyományos baromfi udvar ( később kacsával, pulykával, miegymással is) akkor nekem bizony olyan igazi szép, "gyémántfélkrajcáros" kakaska kell. Daliás külsővel, csodás színekkel meg minden. Tehát a mai naptól kakasvadászaton vagyunk, holnap pedig körbenézünk itt Pesten  páromék kerületében, hátha akad még olyan, akivel a későbbiek során tudunk üzletelni állatvásárlás ügyben. Ez volna a legcélszerűbb, hiszen innen csak Zsuzsáékig kell levinni az állatokat, ami egy tyúk, vagy nyuszi esetében sokkalta kényelmesebb, mint mondjuk ahogy Rozival tettük ( igen a sztorival még mindig adós vagyok)

Vannak ötleteim egyébként kakasra, leginkább az itáliai tetszik, de nem tervezek fajtára menni, bármilyen jó, csak igazán tetsződjön, na meg jól végezze a dolgát. Több néven, és angolul is beírtam az itáliai kakas kifejezést a googleba.....nos angolul az "italian cock"-ra teljesen más jött ki, mint amit én gondoltam...lehet hogy kissé még mindig naivan és túl reménykedve viszonyulok a világhoz :D ( igazából nem, de nem gondoltam volna, hogy na...)

Nos ennek örömére tekintsünk meg pár kokast képen először:

Ő az az itáliai, amit én szeretnék , mondjuk simán megfelel bármi is de ő annyira széééépppp 

Ő valami XXL tollas Onagadori díszkakas, nehéz tartani a farktollai miatt, nem is kéne mert nem praktikus és macerás, viszont nagyon jópofa.

Ő egy "nem néztem meg micsoda, és már nem találom".


Vagy itáliai vagy itáliai. A Magyar sárga fajtánk is hasonló, ezért akár az is lehetne gondolom...

Szintén itáliai *-*

Brahma, kissé ellentmondásos olyan mint egy tyúk elefántlábakkal



2 megjegyzés:

  1. Saját tapasztalat alapján tanácsolom: bármilyen impozáns is, ne legyen nagytestű az a kakas, mert tönkre teszi a tyúkokat. Nálam egy törpe ("rendes" tyúk és japánkakas keveréke) vált be - a gyönyörű elődje majdnem agyon taposta a tyúkjaimat, tiszta vér volt a hátuk, az oldaluk...

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, ezt mondták nekünk is, meg gondoltunk rá, igazából valami átlagos nagyságú kakas, vagy ha fajtára mennék, akkor egy itáliai jöhet szóba azóta, az nem olyan nagyon nagy, viszont személy szerint halálosan beleszerettem, igaz a fogoly színű magyar kakas sem rosszabb semmivel. :)

    VálaszTörlés