"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. április 29., kedd

Dömping és a többiek.

Pontosan 3 napja ismét tiszteletünket tettük Zsuzsáéknál, hogy folytassuk a gazda projektet. Azzal a hírrel kellett szembesülnünk, hogy nagyjából egy hét múlva malac jön. Méghozzá nem is akármilyen mert két - három koca, na megy egy kan. Igaz csüngőhasúak ( területileg és pénzügyileg most erre futotta na) , de malac és mint tudjuk a csüngőhasú is tökéletes sült malac  tud lenni. Azt mondták, hogy ha úgy tekintünk rájuk, mint mondjuk a libára és úgy is vágjuk akkor nem fog minket csalódás érni, hogy egy évben egyszer vágás és szegényből alig jön le valami, ezért kell nagyjából havonta vágni:) Ezek sütnivaló és zsírtermelő malacok lesznek kéremszépen. Természetesen csak az utódok, a jövőhéten érkező malacokra valószínűleg halálra kényeztetés fog várni.



Tehát, ahogy vidéken szokás nincs fotó macska nélkül...



Aztán igazából jönnek a tyúkok is, 10 darab ( én meg a kakassal majd) , és kilátásban van két kis gida hogy kárpótolja a Döme elvesztésétől keletkezett űrt, aztán Május 12. - én elhozzuk a lefoglalt napos kacskát, napos gyöngyit és fogoly színű csibét ( ha úgy alakul pár napos libát is) aa gödöllői génbankból, és a Május nagyon állatos lesz, mert kilátásban vannak a nyuszik is.

Mi ezzel a probléma? Semmi azon kívül, hogy jelenleg Rozi lakhelyén kívül egy fia állattartásra alkalmas építményünk sincs :) Az az igazság, hogy az ég mindannyiunkat hirtelen jött pénzekkel ajándékozott meg, amik a jövőhéttől fognak beérkezni hozzánk, emiatt kissé felgyorsultak a dolgok ráadásul amiatt is, hogy pont ezen a héten pont a környéken pont olyan állatokat (gidákat, malackákat) sikerült találnunk, amiket pont elhoznának ide, nagyon olcsón és nem kéne vesződni a fuvarral ( nincs még kocsi). Tehát most nagyon összejött minden. Jó irányba :)

S mivel nincs még semmi állat ól Rozién kívül, ezért a hétvégén nagy ólépítésbe kezdtünk. Nem mondanám, hogy sokat haladtunk , mert mindenáron esni akar az eső akárhányszor lejövünk segíteni. Azért az alapot elkezdtük kiásni a többi meg majd kiderül a hetekben, én ugyanis földbe süllyesztett malac kuckóra gondoltam - igen ezek a gyengéim valahogy szakmai ártalom azt hiszem- , de Attila szerint az nem a legjobb, mert itt homokos a talaj, ki kéne belülről támasztani , hogy ne omoljon be. Tehát jelenleg abban gondolkodtunk, hogy két fa budiból összehozunk egy ólat. Volt itt kettő, egy Zsuzsáéknál, egy pedig a szomszéd elhagyott telkén ( a szomszéd terület tele felhagyott telkekkel és ez különösen jó, mert bővíthetjük a területet később)

Na beszéljenek a képek:

Budi 01

Budi 02 szétszedve, áthozva


Nekiálltunk alapot ásni, vagyis nem alap ez inkább mélyedés, mert az jó...


Egyik kedvenc békafajom az ásóbéka, imádom ahogy gömb alakúra fújja magát, majd sértődöttem belapátolja kis gömb testét a földbe :) Ásás közben hozta rám a frászt, mert fogalmam sem volt, hogy mi az a puha forgó valami, ami kiáll a gödörből, azt hittem hogy valami óriás lárva :D 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése