"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2015. január 1., csütörtök

Eljött hát 2015.......avagy mi és hogyan történt akkor 2014ben?

Hol is kezdhetnénk? 2014........magamban kicsit hosszan és sokszor morzsolgatom ezt az évszámot, mert hogy igen csak sok változás történt nálunk. Kezdődött ott, hogy én sok sok tanulás után végre végeztem az egyetemmel, összeszedtem minden bátorságom és tudásom, belevágtam abba, hogy a legbensőbb vágyaim is valóra váltsam és hát igen....elindult Turulvölgye is.

~2013ban és előtte még nem tudtuk milyen autóval kecskét szállítani, vesszőből kerítést építeni, és malacokkal buszon utazni :) 

Rozi a hátsó ülésen velem (sajnos ellopták :() Amikor még kocsival szállítottuk

A kerítés még most is tart, habár igazán már szélvédő funkciót kapott a malac rezidenciát védendő, a kecskék kicsit megrágták, de áll és térelválasztásra tökéletesen bevált 

Bodza és Áfonya a gödöllői buszmegállóban velem és párommal :)

~ 2014ben már tudtuk milyen 1000 négyzetméteren szürkületkor kiszökött fekete malacokat kergetni, mit nem képes megenni a kecske, mekkora lyukat csinál egy gida a kerítésben, és hogy milyen szerelmes tud lenni a tyúk, az udvarba jött kakasba. Megtudtuk azt is, hogy a malacok nagyon is okosak, képesek összedolgozni, de a kecske meg nem, cserébe viszont a kecske egy igazi troll.

Turulvölgye már sok éve, SŐT már gyerekkorunk óta egy elhallgatott vágya volt mindannyiunknak, akkor is, ha még akkor nem is ismertük egymást és nem is tudtuk mit hoz majd az életünk.
 
Kimondatlanul is talán, de a lelkünkben mindig is ott zakatolt az a leküzdhetetlen vonzódás a természetes élet felé, az állatok felé, a harmónia, és a gondoskodás felé......
Ám mindig azzal szembesültünk, hogy ezt sokan nem igazán tudják megemészteni:  Egyetemi, szakmai és autodidakta művelődésünk során és közben is mindenféle okoskodások hangzottak el már az életünkben, hiszen vannak olyanok akiknek nehezükre esik azt belátni, hogy egy "értelmiségi" a tudása MELLETT mégis csak szeretne egy parasztgazdaságot csinálni méghozzá fiatalon.....tudjátok a mai világban ez torzult és az vált mértékadóvá, hogy ha sokat tanulsz, még többet dolgozol, aztán ebből majd tudj vásárolni a multik kínálatából gondtalanul és éld a pénz és agyi gondolkodásnélküliség állapotát......hát nekünk ez nem tetszett. Sokszor a környezetünknek meg az nem, hogy mi akárhogy is de vonzódunk ehhez a világhoz. Így hát ebben az évben és előtte is, mikor ezek még csak tervek voltak, sokszor megharcoltunk a céljainkért és az álmainkért is, ezt is elmondhatjuk.

Ám minket ez különösebben nem tudott meghatni, ha nekik nem tetszett hát belekezdtünk úgy, hogy nem szóltunk róla senkinek :D. Még szerintem az Univerzum is ezt támogatta, hiszen nem találkoztam volna én sem a párommal és a barátainkkal sem, akikkel ebbe belefogtunk, mert ugyanezt éreztük, akartuk és gondoltuk. Ennek az ismeretségnek már vagy 3 éve. Tavaly pedig, 2014ben belefogtunk ebbe az álomba.

Ugyan nem volt rá konkrét tőkénk, nem volt rendszeres fizetésünk de mindig úgy alakult, hogy legyen, okosan csinálva. Apránként, ahogy tudtunk mindig vettünk hozzá ezt azt, és alapvetően a tolvajok okozta veszteség ellenére is kimondhatom, hogy elégedettek lehetünk :

Vannak kecskéink, van immár 6 nyulunk, melyekből már kettő jó eséllyel nyúlbabákat vár, van két malacunk 13 kicsivel, voltak gyöngytyúkok, baromfik, kacsák, melyekből továbbtartásra még mindig maradtak. 

Megéltünk velük rengeteg kalandot, néha szomorúságot, bosszúságot is, de összességében sok sok vidámságot, tanulást, hiszen mindig rácsodálkoztunk, hogy micsoda csodálatos lények is ők, és hogy hiába olvas az ember erről, addig nem tudja meg, amíg nem éli át azt, hogy hogyan viselkednek ezek az állatok egymással, hogy élik a napjaikat, hogy viszonyulnak hozzánk? Rengeteg tanulásban, tapasztalásban volt részünk tehát és tudjuk, hogy a 2015ös év még nagyobb kalandokat és örömöt hoz majd az életünkbe. 


~Régen nekünk is csak sejtésünk volt arról, hogy például mennyivel másabb a szabadtartás mint az elzárt udvarban való állattartás. Igaz, hogy a veteményes látta kárát és a kert ( jövőre már a veteményes lesz bekerítve) de mindenképp rájöttünk arra, hogy boldog, egészséges, kiegyensúlyozott állatokat csak ÍGY lehet nevelni, így vagyunk mi is elégedettek, hiszen sokkal jobb látni azt, hogy az állatok jól érzik magukat, mint amiatt aggódni, hogy kikoptatják a füvet a kertben és inkább "bedobozolni" őket.
A természet él és élni akar.







Letelt a szilveszter tegnap, mi pedig ma este már az év elejét tervezgettük, hogy milyen ólat építünk, hogyan és mit fogunk tartani, merre fogunk terjeszkedni és milyen módon? Mindent megbeszéltünk leírtunk és teljes gőzzel folytatva építjük tovább földi paradicsommá Turulvölgyét.A sok harc ellenére mindig kaptunk bíztatást, Tőletek, olvasóktól is, a barátainktól is, lényegében amikor már kézzel fogható eredménye lett, azoktól is, akik eddig kételkedtek bennünk. Ezért KÖSZÖNJÜK :) Tovább csináljuk, még jobban, most már sok tapasztalattal felvértezve és hasonlóan tervekkel teli, optimista Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek. 


B.Ú.É.K :)
UI: És mit tanultunk még ebből az évből? Merj nagyot álmodni és akkor is próbálkozni megvalósítani, ha látszólag mindenki lebeszélne róla. Tudd, hogy ami szívből jön az soha nem hazugság és soha nem hoz kudarcot, csak kihívásokat és megoldandó feladatokat - tapasztalási lehetőséget. ,
....mert "ha igazán vágysz valamire, az Univerzum melléd áll". Már kijelenthetjük, hogy ez igaz.











12 megjegyzés:

  1. Szép összefoglaló, élmény volt olvasni :D BÚÉK nektek is!

    ui: ha lehet tegyetek már ki egy feliratkozás a webhelyre panelt, mert úgy könnyebben nyomon lehet a blogot követni.

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen :) Rendben van kiteszem :)

    VálaszTörlés
  3. Csinálam egy ilyen e-mail feliratkozósat, mert ilyet találtam , remélem ez jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is jó, így emilben értesít az új bejegyzésről. Vagy ha gondolod a moduloknál van egy olyan, hogy további modulok és azon belül van a rendszeres olvasók modul. Ha ezt kirakod akkor csak egy kattintással bárki fel tud iratkozni a blogodra.Remélem nem veszed kioktatsnak, csak segíteni szeretnék :)

      Törlés
    2. Cseppet sem, épp gondoltam is megkérdezem, hogy esetleg nem e értessz hozzá :D

      Törlés
    3. Nyugodtan kérdezz, hátha tudok segíteni. Nekem 3 éve van blogom, de én sem tudok még sok mindent :D Ha van kedved nézz be hozzám.
      faluvegikurtaporta.blogspot.hu

      Törlés
  4. Szép tervek, és tökéletes kivitelezés. Legyen sok erőtök és türelmetek hozzá idén is! ;-) (Aztán tavasszal elmegyünk mi is malacnézőbe...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülnék ha elnéznétek erre :) Már most bőven van is mit nézni :D

      Törlés
  5. Szívvel, lélekkel, oda adással, munkálkodik ez a pár, ilyen embereknek valók az állatok, a kert! Sok szerencsét, jó egészséget kívánok hozzá, hosszú, boldog éveken át!

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok! Sok sikert kívánok! Nagyon tetszik, igazán követésre méltó! Gondolom ez most munka és szórakozás is egyben. Gondoljatok arra is akartok e, mikor hogyan fogtok szabadságot kivenni? Buék! Teljen sok sok örömmel munkálkodásotok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban biztos vagyok, hogy ha majd eljutunk egy szintre szeretnénk elmenni nyaralni mind a négyen együtt, viszont addigra már abban is biztos leszek, hogy azok a barátaink akik szintén fellelkesedtek az állattartásra, csak különféle városokban élnek, egy nyaralásnak és tanulási lehetőségnek fogják azt tartani, ha pár napra átadjuk majd nekik a gazdálkodás örömeit gyakorlásképpen, amíg mi pihenünk :D :)

      Törlés