"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2015. január 20., kedd

Menyasszonykeresőben


Van nekünk két fess kakaslegényünk. Az egyik a mi főkakasunk Felhő, aki egy gyöngyszürke itáliai és annak idején még töredék árért jutottam hozzá azért, mert félreállt a feje és nem tudták megmarad -e. Ma már tudjuk, hogy Felhőnek akkor azért állt furcsán a feje, mert hozzánk akart jönni :P

Örömünkre, vagy ürömünkre de Felhő olyan ritka színváltozatú itáliai, hogy a mai napig nem találtunk neki színében hozzáillő fajtyúkot, így egyelőre Felhő még várat magára menyasszonyügyileg.


Ez egy ilyen Felhő-malac-tyúkok montázs

S mivel igen csak szeretjük a különlegességet ( főleg ha kerek) muszáj volt beszerezni egy törpe orpingtont is. Akihez ajándékba jutottunk hozzá (eredeti gazdájánál ugyanis verték) - hozzáteszem nálunk is sokáig.

Gömbi az úgy jött, hogy már jóval előtte megfogalmaztam magamban, hogy már pedig ha törik, ha szakad itt lesz orpington, mert gömbtyúkot akarok, kész. Nincs apelláta, és ezzel Zsuzsa is egyetértett ( kivéve a fiúkat,mert nekik mindegy volt hogy milyen alakú az állat :D) De nekünk kellett, aztán megtaláltam róla a hírdetést, azonnal szalasztottam a kedvesem, hogy már pedig megy a gömbkakasért, ha feleslegesnek tartja ha nem, mert GÖMBÖT AKARUNK.

És így jött Gömbink hozzánk. Eleinre Felhő sokat kergette, mivel Gömbi igen csak szeretett titkos légyottokat folytatni Felhő hölgyeivel, így ő lett a mi kis örökké szerelmes tollas Gömbünk külön alvó, majd külön lakosztállyal rendelkező kakas, aki imádja a helyét ( egy nyúlólat). Aztán meg idővel valahogy békét kötöttek Felhővel is, azóta teljes az összhang. Leszámítva azt, hogy az ő színváltozata is elég ritka.....nem beszélve a fajtájáról, mert törpe orpingtont nem sűrűn találni, pláne nem fogoly színűt.

De neki talán még Felhőnél is jobban szeretnénk menyasszonyt, mert Gömbi fajtája amolyan igazi kis szelíd zsebtyúk fajta és úgy érezzük megérdemelné, hogy családot alapítson sok sok kis gömbcsibével :)

.......szóval feladtunk egy társkereső hirdetést Gömbivel




Úgyhogy most nagy társkeresésben vagyunk a két "herceggel".  Reméljük lesz eredménye :) 






























1 megjegyzés: