"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. május 15., csütörtök

Tikok és egyéb állatfajták.

Ahogy ígértem jön a beszámoló erről az őrült hétvégéről is.


Tehát röviden. Miután a malacok megfuttattak minket csak másnap kaptunk tőlük szívbajt, ugyanis kitúrták magukat a karámból a SZOMSZÉD elhagyott és kerítés nélküli telekre, ahol békésen szundítva találtunk rájuk a kerítés oda eső tövében. Ezt azt hiszem már leírtam, hála az égnek egyre kezesebbek, utána már eszük ágában sem volt kiszökniük, és kapott a karám is plusz erősítést. Mára már boldogan csóválják a farkincáikat, ha meghallják a gazdi hangját :)


Rettegő malacokból, boldog malacokká vedlettek :) 

Vacsi

A csajokhoz kedden reggel érkezett egy pasi is ő színtiszta csüngőhasú , pillanatok alatt otthon érezte magát, örömmel "kóstolgatta" a lányokat és bizony meg volt az első disznólkodásuk is, amibe mi magunk is belepirultunk. Hál Istennek ezek még csak gyakorló próbálkozások, és második ivarzásig semmiképp nem hagyjuk őket egybekelni , mert az bizony nem szerencsés:) Képek később külön postban, mihelyst megtalálom az áttöltő kábelt.


Hétfőn reggel hoztuk a tyúkokat, erről egy külön postot is fogok eszkábálni, mert nagyon fontos dologra világított rá ismét minket a fiatal tyúkok helyzete. Üzemi módon voltak tartva, ezért szerencsétlenek elég alul öltözötten érkeztek, majdnem kopaszon, tépett tollakkal, nem szép látvány és borzasztóan riadtak és stresszesek voltak. Aminek örültünk az az, hogy Zsuzsáéknál a lehető legboldogabb tyúkokká fognak cseperedni, ami azt illeti olyan jó baromfi udvart hoztunk össze, hogy szívesen lennék tyúk is Turulvölgyében.

Beszéljenek a képek:


A tikok első sétája, természetesen pont a legrandább részhez voltak képesek tömörülni. A képen Felhő ( Vagyis Kukorinca Jancsi Felhő) a kokas, aki a valóra vált álmom róla egy külön postban többet :) 


Ideiglenesen ide voltak bezárva, hogy nyugodjanak, és hogy mi is nyugiban befejezhessük a baromfiudvar utolsó simításait, ami azt illeti estére jelenleg most is ez a szállásuk, mert a folyamatosan zuhogó eső miatt egyszerűen képtelenség az ólat befejezniük Zsuzsáéknak :/

Ez a nagy katyvasz a komposzt domb egyébként, direkt módon a baromfi udvar részévé tettük, hogy a tyúkicák kedvükre kapirgálhassanak. Az a fóliás valami a malac- lak hátsó oldala. A tégla rakást szándékosan ott hagytuk, kárt nem okoz nekik, ha meg kell kéznél lesz.

Mazsola teljes izgalomban bámulja a tyúk állományt, melynek kapuját most ideiglenesen ezzel a ráccsal oldották meg Zsuzsáék.

Tépett, üzemből szabadult tyúkok..nem vagyok benne 100% an biztos, hogy betartották az Eu s jogszabályokat, ha ilyen állapotban kerültek eladásra. Hóka fehérek voltak az idegtől, ugyanis ilyenkor a tarajuk és a lábuk elfehéredik, itt már a másnapi állapot látható, amikor azért már kezdte felvenni a tarajuk legalább ezt az enyhe rózsaszín állapotot. Elképzelni nem bírom, hogy ezek az állatok min mehettek keresztül. :( 

Igazából még a mai napig nem mernek kimenni a nagy térre, melynek fotója alább látható. Óriási udvar várná őket, kapirgáló dombokkal, pipacsos legelővel. 

Ez vala a tyúkudvar, ahová később a malacok és nyuszik is kijárást kapnak majd ( illetőleg a kecskék is de nekik lehet magasabb kerítés kell azt hiszem..) Durván olyan 2-300 négyzetméter terület áll rendelkezésükre:) 

Szerintem életük első kapirgálásai, vagyis ismerkedés a fűvel..

Felhő az én kis itáliai kakasom :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése