"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. október 14., kedd

Van aki nem adja fel

...ez esetben sajnos akik nem adták fel azok a tolvajok :(



Tegnapelőtt óriási veszteség ért minket, fényes nappal a kölcsönadott szomszéd telekről egyszerűen csak elvitték a bakunkat Borzast :( Senki sem számított rá, hiszen nem győztük ott is a kerítést rendbetenni, Zsuzsáék folyamatosan figyeltek, amit anyagilag és természetileg bírtunk azt megtettük, hogy ne történjen meg még egy lopás.


Jövőhéten jutottunk volna annyi összeghez hogy komolyabban pénzt áldozzunk a biztonságra is , na meg az ól bővítésekre....ezt azonban Borzas nem éri már meg, eddig úgy néz ki. Ami azt illeti én még most is reménykedem. Tegnap végig abban reménykedtem hogy majd szólnak, hogy hazatért, mert csak elcsatangolt....de nem.


Borzas, Csörögből tünt el, mára már kicsit nagyobb (szarvatlan), ha valaki tudna fülest adni, vagy látott a környéken ehhez hasonló kecskét hirtelen megjelenni a semmiből, mindenképp jelezze nekünk.....még reménykedünk.



Lehet már tegnap kellett volna ezt megtennem, de annyira megfáradtunk. Az utóbbi 5 hónapban 4 alkalommal loptak tőlünk. Először csak pár kacsát, két jércét, aztán a talicskát is, később a kan malac ( bár róla sajnos tudtuk hogy hajlamos elszökni, ezért ott nem igen tutdunk vigyázni rá) Most meg ő.....mérhetetlenül tud fájni az ember szíve akkor, amikor nem csak egy szimpla állatot veszít el, hanem egy olyat, akit kiskora óta babusgatott, izgatottan várta, hogy meghozzák végre és minden erejével azon volt hogy a legszebb legkedvesebb kis kecskét nevelje belőle ( és itt elsősorban barátnőmék érzéseit is festem le, hiszen én és párom jelenleg nem tudunk sajnos minden nap velük lenni).... bevallom őszintén hogy már félünk, ki lesz vajon a következő? Rozi? Vagy Áfonya? Bele sem merek gondolni hogy miután Borzast elvitték mit tettek vele....van ott néhány család akikről tudják hogy lopnak és sajnos nem arról híresek hogy bármit is tovább tartsanak. A barátaim mindent tűvé tettek már érte, a rendőrség már messziről tudja hogy ha állatlopási ügyben érkezik hozzájuk bejelentés akkor az a mi gazdaságunkhoz köthető.

Van már őrkutya is de még kicsi. És mi meg folyamatosan azon agyalunk, hogy valamit itt már TÉNYLEG tenni kell. Ha fényes nappal képesek lopni tőlünk, úgy hogy egyébként éjjelre már szabályosan rendőri őrizet alatt van a barátaink háza, akkor itt már csak egy dolgot lehet tenni. Át kell nyálazni a jogszabályokat és használni az eszünket, ők pofátlanabbak, mi viszont okosabbak vagyunk.

Ők nem adták fel.....mi pedig NEM FOGJUK feladni.


Nem egyedi eset ez sajnos módon. Tudjuk hogy rengeteg gazda küzd ezzel, és hiába a jogszabályok pozitívabb változásának, néha szinte nehéz kivédeni. Én mindig azt mondom, hogy ha itt a világ felvirágzást akar egy faluban, vagy a mezőgazdaságban ez legyen a legelső, hogy ezt megszüntessék. Nem értem és szerintem sokan mások sem értik, hogy miért ilyen laza a lopásra vonatkozó jogszabály? Miért engedik azokat el, akik loptak, és miért kell szó nélkül eltűrniük az embereknek azt, hogy a piti tolvajok büntetlenűl garázdálkodjanak, az olyan tolvajok akik legyintve mondják hogy "mi az a pár hónap a börtönben" meg akik menőnek érzik magukat attól hogy börtönviseltek. Én úgy gondolom az ilyen embereknek egyszerűen NINCS HELYÜK a társadalomban, pláne nem egy falusi közösségben. Miért nem foglalkoznak ezzel? Persze hogy az emberek többségének elmegy a kedve a termeléstől, hiszen amit nehéz és fáradságos munkával létrehoztak, amit szeretettel nevelgettek állatokat, arra egyszer csak jön valami pofátlan alak és tönkreteszi. Lehet, hogy a törvény értelmében nem érték el a mi károsításaink külön - külön a 10 ezer forintos "álomhatárt" csak épp nekünk azok az állatok a világot jelentették, és innentől kezdve engem pont nem érdekel, hogy ár érték arányban mennyi. Ráadásul ezt ezek a megáltalkodott férgek is tudják ! Nem egyszerre lopnak, csak apránként és ha nem kapják el őket bizonyítottan az összes lopás miatt, akkor megússzák egy apró kis szabálysértéssel. És ami a legszomorúbb, az emberek félnek......félnek, hogy egy nap azért mert a helyi tolvajokra ráküldték a rendőrséget, majd azok családjai jönnek és felgyújtják a házukat, csoportosan kifosztják őket, vagy megverik egy nap a boltba menet a családtagjaikat. Félnek és ezt szerintem nem érti meg senki, csak az, aki ilyen körülmények közt, ilyen emberek közelében kell élje mindennapjait. Nem tudom, hogy az Amnesty International meg a többi, mit akar mégis itt védeni? Nem lehet, hogy a tisztességes és rettegésben élő embereket kéne védeni az ilyen parazita agresszív hőzöngő mocskok ellen? És ezt megoldani? Nem ezt kéne felszámolni végleg?


És csodálkozik mindenki, hogy ebben az országban valóban alig akarnak gazdálkodni az emberek, vagy ha igen, nem mernek nagyban álmodni....hát pont ezért. Ennek ellenére tudom, hogy nem szabad feladni.


...azt hiszem megérett az ideje annak, hogy megkezdődjön egy igen érdekes játék....






2 megjegyzés:

  1. Csapdák, őrség...
    De a másik oldalon is meg kéne jelenni és tiltakozni a puhapöcs és cigányfajvédő politika és rendfenntartás ellen.
    Igen, cigánybűnözés van.
    A "cigány" szó eredetije bizánci, "athiganos"-nak nevezték ezt a kezelhetetlen népet, ami "törvényen kívüli"-t jelent. Már akkor ismerték őket és nem a rendességükről...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát valami csak lesz, a lényeg hogy már van nagyon komoly őrkutyánk, igaz még kicsit kicsike, de tavaszra épp elég lesz, hogy jól fenéken harapjon bárkit aki bemermészkedik, na meg ezerrel megy a kerítés erősítés :) Addig meg figyelünk, mint az őrszemek.

      Törlés