"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. október 21., kedd

Helyzetjelentés

A történet ellenére azért bizakodóak vagyunk és az állatok is szépen fejlődnek.


A malacok óriásit nőttek, és remélhetőleg ennek az is oka hogy kicsinyeik lesznek :) Jóval szeliídebbé váltak, mint bármikor, imádnak a lábunkra omlani és kinyújtani a csülkjeiket hogy halálra dögönyöztessék magukat. Meg kell mondjam eléggé el vannak kényeztetve, nem elég hogy egész nap szabadon kószálnak a kertben, de mellette még egy régi szivacsból és szőnyegből is kaptak a ház mellé egy "franciaágyat" ahol kedvükre tölhetik a nappalokat, vagy épp az éjszakákat, ha nincs nekik hideg. Korábban mindig kiszöktek és úgy kellett őket visszacsalni a kertbe, ugyanis minden rést, lyukat, bármit megtaláltak és kitágítottak. Na most már nincs ilyen probléma, hiszen dupla akkorára nőttek, emiatt pedig nem hogy kimenni nincs kedvük, de a futás is régóta már nem az ő sportjuk :D


Mikor elhoztuk őket, akkor pont egy akkora ládában fértek el KETTEN, mint ami Áfonya mögött található :) 

Ők már nem igen férnek át a kerítés kis lyukain :D






A kecskék is nagyon szépek. Gizi a macska méretűnk igen sokat nőtt, habár eléggé el van így is maradva az átlagtól. De attól még imádjuk természetesen. Rozi hozza a szokásos formáját, igazi troll kecske, akinek mindenhol minden körülmények között ott kell lenni mindenben. Takarítani, szalmázni, ganajozni, egyéb kinti dolgot művelni itt kecske és malacok közvetlen (értsd 3mm-re a lábadtól) jelenléte nélkül lehetetlen.


A baromfiak újra fejlődésnek indultak, habár némileg megfogyatkoztak, hiszen ha már tart az ember ilyesmit is, akkor élni is kell velük...ilyen ez. De nem panaszkodhatnak, egész nap a szabadban, nagy területen.... na és látszik is rajtuk. A kacsák egyre kövérebbek, és nagyobbak. A gyöngyik egyre díszesebbek, nem beszélve a kakasokról akik már kinövesztették új tollazatukat, és hatalmas a különbség mit ne mondjak :)


Lehetne döglött tyúk, de nem. Ez egy napozó tyúk.

Gömbi :) 




Felhő :) A hosszú farktollai még növekedés alatt :) 


Csillogó Gömbi


Télre megjött a szalma is, következő majd a széna lesz.


A nyuszik pedig kezdenek felnőtté válni, emiatt Zsuzsáéknak rendesen sakkozni kellett velük, hogy kiderüljön, ki ki vel fér össze. De most már megvan a rend.


Napokon belül jönnek az építőanyagok és nekiállunk az új ólaknak.



Egyébként kaptunk az ellopott malacunkról fülest..így utána fogunk ennek is nézni, illetőleg a kecskének is, mert én személy szerint soha nem adom fel...nem kell ahhoz rögtön levágni hogy valaki lopjon, így utána fogunk mindenképp nézni ezeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése