"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. november 17., hétfő

Építkezünk és védekezünk!

Habár mi párommal már nem tudtuk sajnos megvárni az ólépítést - a hétből 3-4 napig rossz idő volt. Azért alakulnak a dolgok. Hozattunk rétegelt lapokat, és már elkészült egy ól. a vérmes házörző Vesta is kapott kutyaházat, ahonnan majd enyhébb időben bármit és bárkit megregulázhat.

Került új nyúl is nem is egy, azonban ennek oka is volt. A korábban vásárolt holland óriás Vöröske lány létére fiúnak gondolta magát, így még a legyet is röptében, illetően minden hozzá került társnyulat is iziben inzultált....ennek nem lesz jó vége, hiszen így Vöröske fagyasztó lakó nyuszi lesz.  Barátnőm egész fél életét nyúltenyésztéssel töltötte, ám még ő sem találkozott ilyen indetitású fülessel.

A rossz hír az egészben, hogy most kétlábú helyett négylábú, méghozzá rókakoma gondjaink akadtak  3 kacsa látta kárát, és talán 4 aki a sajnálatos módon megfoghatatlan és egyetlen Cayuga kacsánk volt Kormos :( Még nem tudjuk hogy él e, hiszen ő volt az egyetlen, aki úgy el tudott mindig bújni ha magányra vágyott, hogy sehol sem találtuk meg...én azért reménykedem még....az utóbbi időben az volt a kedvenc foglalatossága hogy összeszedte a tyúkok tojásait és fészekbe rakta, aztán ült rajta...kettő ilyet is találtak a barátaink a bálák mögött. Nagyon jó tojó és anya lenne ( lett volna) :( De hát a remény hal meg utoljára. máskor is volt ilyen hogy majdnem két napig elbújt.

Sajnos képet nem tudok mellékelni, mert tönkre ment a kábel amin keresztül fel tudnánk tölteni ide, ám ami késik nem múlik.


Tehát összességében vannak nehézségek, de jó hírek is. Azt megtanultuk eddig keményen hogy mire kell figyeljünk és a terveink között mi szerepeljen elsődlegesen (VÉDELEM RÓKA ÉS TOLVAJ ELLEN) - ez a legofontosabb.

3 megjegyzés:

  1. Írtam ide, de nem tudom, hogy eljut-e hozzátok. Nagyon tetszenek az írásaitok, tanulságosak...hasonló az életünk nekünk is, jól jönnek az ismerősök, jótanácsok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Na megkaptuk természetesen, ne haragudj, hogy így decemberben válaszolok, de most nem nagyon foglalkoztunk a bloggal, szinte nem is vettem észre a bejegyzést, mert nem tudtunk fotózni egy ideig :D Hát igen jó összefogni :) Örülök hogy tetszik ás ránk találtál :)

      Törlés
    2. Van esetleg blogotok? Érdekelne, jó lenne olvasgatni azt is :)

      Törlés