"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. október 4., szombat

Jelentem , ÉLÜNK!

Először is aki olvas, azoktól elnézést kérek, hogy hosszú ideje nem írtam ide, de mellettem szóljon kissé el voltam havazva, ezért én sem mindig jutottam le a "tanyára" Épp ezért nem sok képet tudok közölni, mert Zsuzsáék adatátvivő kábelja meg eltünt, ezért most nem lesz sok kép, csak amiket még a nyáron csináltam.


Tehát címszavakban, ami eddig történt: A kis gazdaság jól áll, vannak veszteségek és nyereségek is.

Szomorú hír, hogy az egyik Cayuga kacsa elpusztult, egy nap nem tudott lábraállni kapott Yolovitot, amit ilyenkor szokás, mindent megadtunk neki..ám mind hiába, így mára már csak egy Cayuga maradt.

A malacok halál szelídek, a kani eltünt mint szürke szamár a ködben..egyszer csak nem jött vissza többé...azonban úgy néz ki hátrahagyta a leendő kismalac gyermekeit, mert eddig úgy fest a dolog, hogy Áfonya és Bodza hasas :)

Sajnos volt lopás is a nyáron: 4 kacsa, két jérce és egy talicskának kelt lába, de a rendőrök egy jó ideje ahogy barátnőm fogalmazott "éjjel a ház előtt alszanak" Tehát most nem is lehet rosszat mondani róluk, mert jól teszik.

Ma jön a leendő házörző egy Cane Corso kölök képében, persze amíg nem aktiválódik ( nem nő meg félelmetes őrkutyává) addig házban fog aludni, ugyanis ezek után nem mernék rá befizetni hogy nem fogják őt is ellopni, vagy bármi mást csinálni vele....

Személyes: Én otthagytam az egyetemet, máshol fogom folytatni majd, szakmai és tanári okokból kifolyólag, de most szeretnék pár évet dolgozni, tehát munkát keresek ezerrel, végül is van már vagy 3 szakmám, ha összejön, a kis gazdaságunk is orbitális fejlődésnek fog indulni.

Tegnap megérkezett 7 nagy szénabála és az állatok nem bírnak betelni vele, sajnos képet nem tudok közölni csak leírni, hogy a macskák a tetejükön döglenek, a baromfikkal egyetemben a malacok és kecskék, pedig mint a kis Jézus jászolja mellett pont úgy, diszkréten nyúlnak szanaszét a szénabálák ovó árnyékában és melegében. Október 15. környékén megyek én is, akkor fogunk építkezni, mert muszáj lesz ólat csinálni még, illetőleg megkezdeni a téliesítéseket, akkortól lesznek folyamatosan fotók közölve, jó sok mindenből :)

Addig is pár képecske:


Roziék kaptak "külön legelőt" ami a szomszéd nem használt telkét jelenti, örülnek ők is, meg mi is :)

Sajnos az igazi álmodott nyúl kifutóra még várni kell, de néha ki voltak azért engedni ahogy csak lehetett egy nagyobb alj nélküli ládába.

Rozi átbámul

Ödön ( Doyle) és Lepke

Gizi és átbámul, mert minket nézni mindig jó.

A második generációs csapat ( most már minden baromfi szabadon mászkál, mert a természetet nem lehet csak úgy kordában tartani :D Na jó igazából rájöttünk, hogy nincs is értelme bekeríteni, főleg miután Zsuzsáék feladták a harcot a veteményessel ( jövőre majd az kerül a bekerített része valószínű) 

Kacsa növendékek még nyár közepe tája felé, ma már kész felnőtt kacsák, és egyet fel is áldoztunk a gasztronómiai élvezetek oltárán, sült kacsa formájában. 

Kacsa ovi, egy idő után rájöttünk hogy felesleges, mert ha ki akarnak jönni ki is jönnek, de nem is zavarnak, egy baromfi sem szökik ki a kerten túl és épp ez a jó mindenkinek :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése