"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2014. augusztus 1., péntek

Tolvajkérdés


Most talán már sokkal nyugodtabban tudok írni a történtekről, ugyanis ha korábban tettem volna, lehet több lenne a káromkorás soraimban, mint az érdemleges írás.

Mint ahogy a mai világban a gazdálkodással foglalkozóknál sajnos lenni szokott, felénk is felütötte fejét a tolvajlás. Két hét alatt elvittek két szép jércét, és négy gyönyörű kacsát, plusz a talicskát, ami igen fontos eszköz volt, hiszen kocsi, na meg egyéb vonóerő híjján talicskával hordtunk mindent, ami nehéz volt.





Nos igen, természetesen számítottunk erre, hogy előbb utóbb mi sem lógunk ki a sorból, hiszen ez a falu nem épp a közbiztonságáról híres, azonban igyekeztünk az anyagiakon belül is maradni, hiszen a villanypásztor és a megfelelően magas, erős kerítés, ami mindent rejt egyelőre még több százezres beruházásba kerülne egyszerre. A megoldás pedig sajnos a több százezres beruházás volna, hiszen ma már a kutya sem biztosíték. Kutyát sikerült szerezni, pontosabban fogunk kapni, de hogy a későbbiekben mi lesz azt csak úgy tudjuk kideríteni ha mi magunk megyünk a dolgok elébe. Meg kell mondjam, hogy amikor a kecskéket fixírozták itt bizonyos etnikai csoport tagjai, már akkor eldöntöttem, hogy ha törik ha szakad ki fogjuk innen füstölni valamilyen módon a tolvajokat. Megoldás erre egyelőre még nincs, de nem fogjuk annyiban hagyni. A lopások óta nagyon sokat törtük a fejünket, de egylőre csak annyit lehet tenni, hogy áttesszük azt az ólat ahonnan elvitték az állatokat ( ez volt egyébként a legszembetűnőbb helyen) Na meg törtünk a fejünket azon is, hogy mennyire megváltozott ez a világ és hogy bizony az állattartás visszaesése ennek is köszönhető. Elvégre régen nem nyúlták le csak úgy szinte napi szinten a jószágot máshonnan, vagy a legelőről, az a falu közös felelőssége volt, ma meg már........nem egy nem két alkalommal hallani hogy még a tehenet is elviszik a rétről, vagy épp -- ahogy volt is ilyen cikk -- ott helyben vágják le :( Szóval ilyen lett ez a világ, ráadásul a tolvajokat védik hiszen 50ezer érték alatt, nem tesznek velük semmit és mi csak felvenni tudjuk ezzel az iramot. Hál Istennek azért akadnak még jó tippek erre is például EZ az oldal, ahol jogilag teljesen legaláis ötleteket adnak a porta védelmére. ...azt hiszem ma ások néhány gödröt...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése