"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2015. június 3., szerda

Na ki a kakukktojás?

Kicsit rávártam a történések ecsetelésére. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy megint kis nyuszikat vártunk és már szinte félve tettük ezt. A legutóbbi almok ugyanis rendre elpusztultak :( Nem tudtuk igazán, hogy mi volt a probléma, szakértők sem tudták megmondani és a kisnyulak minden alkalommal már sajnos nem élték túl a másnapot.  A hidegre is tippeltünk , takarmányra is, ezért igyekeztünk mindent megtenni a probléma megoldására.

Aztán hirtelen született 29 db csodálatos, egészséges és erős kisnyuszi, akik bizony nem hullottak el, egy darab sem belőlük :) Már több naposak és nagyon szépek :)


Turulvölgyi nyuszifészek :) 

Ők a frissebbek :)

S ugye, ha már tavasz, akkor nem csak a nyulak és a kecskék örvendeztettek meg minket, hanem bizony a kacsák és a pulykaleány is kotlásra adta a fejét. Gácsér híján egyelőre a kacsák alá tyúk és pulyka tojást pakoltunk - ami egyébként nem megszokott, de úgy gondoltuk, hogy amíg a tyúkok nem hajlandóak mutatni a kotlási hajlamot ők is jók lesznek, na meg majd vigyázunk. Vigyáztunk is, tegnap előtt óta rendre törnek a tojások és bújnak elő a szebbnél szebb kiscsibék :) Időközben Pupulyka lány is elült a saját tojásaira, de azért kapott pár tyúktojást ő is...alatta is megkezdődött a mozgolódás. Alig várjuk, hogy előbújjon a pulykapipe csapat is, persze ők maradnak a mamánál és a papánál, hiszen kispulykát senki sem tudja jobban felnevelni a szüleinél. Viszont a kacsák alól kelt csibéket biztonsági okokból azért folyamatosan szedik ki Zsuzsáék, hiszen ők néha hajlamosak bántani a nem kacsa alakúakat.


van színválaszték :D A kis sárga cirmos valószínű kispulyka, habár ilyenkor nem könnyű megkülönböztetni őket, és Turulvölgyében most olyan színvariációk születhetnek olyan kakasoktól, mint Felhő, meg Gömbi, hogy elképzelni sem tudjuk :D


Ő meg a szürke is biztos, hogy a Gömbigyerek :) 



 
Ő itt Sípsíp a legelső, valószínű a csalitojásból kelt, hiszen bőven egy héttel előbb kelt, mint a többiek :)

Az egyetlen megmaradt kan malackánk meg teljes mellbedobással élvezi az életet, és egyre szelídebb :D Főleg amióta kapott Turulvölgye ajándékba egy 500 literes besüllyeszthető medencét. Van egy nagyon kedves vadász ismerős, aki nem csak ezzel a medencével, de már fürjeknek való kalitkával is megörvendeztetett minket :) Itt is nagyon hálásak vagyunk neki, hiszen így a medencére sem kell vásárolni külön tófóliát, ami idei tervünk volt.


Roppant mód élvezi a kihányt föld dagonyába illő hűvösségét :) Itt persze pont úgy néz ki, mint ha a malacot ásnák el és nem a tóhoz a gödröt ki :D

A malac az, akit nehezen lehet csak úgy fürdő és víz nélkül tartani.

Majdnem kész a beásott úsztató hidrofil kacsával. :D

Ha tehetné atomokká hullana szét és elvegyülne a földdel, csak hogy a lehető legközelebb kerüljön hozzá :D




Természetesen gondolkodunk idén állománynövelésen is, de még nem volt egyelőre időnk foglalkozni komolyabban a témával, viszont a malacok után már sokkal több mindenben gondolkodhatunk, mert a kerítés stabil és a megmaradt egy szem malacka sem szökik már ki csak akkor ha Zsuzsa kimegy vele, így egyedül jobban ragaszkodik az emberhez, szóval most béke van és még a kétlábú tolvajok is kerülnek minket....főleg hogy igazából mind a börtönben ül jelenleg....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése