"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2015. május 9., szombat

Begidásodtunk! :)

Már nagyon régóta vágytam erre a bejegyzésre, hogy VÉGRE leírhassam: Gizinek és Lucinak gidája született, bizony! Tegnap hajnalban gidásak lettünk, és egy csodálatos gödölyécskével lettünk gazdagabbak, aki alapvetően Gizi szakasztott mása. Nem is értem, hogy Lucinak ebben mi volt a szerepe. Zsuzsával már azon viccelődtünk, hogy lehet Gizi sarjadzással szaporodik, mert a kicsi pontosan úgy néz ki, mint ő...Lucival egyelőre semmi hasonlóság nem mutatkozik :D

Méreteit tekintve elmondhatom, hogy szerintem jóval nagyobb lesz, mint a szülei - akik nem éppen a méretükről voltak híresek. Már most majdnem akkora, mint a saját anyja, pedig csak egy napos :D Nem is értjük, hogy kerülhetett ki Giziből, mert a világrajövetelt nem láttuk, az a kora hajnal leple alatt történhetett. Mivel a kétlábú "rókák" elintézték, hogy Rozi ne nézzen anyai örömök elé :(, ezért különösen örülünk az egyetlen kecskepárunknak, akik első - és reméljük nem utolsó- alkalommal hoztak kisgidát Turulvölgye életébe :) Nem mondom, hogy most már ezerrel beindulhat a sajttermelés, de valószínű tejet már nem kell venni a napi kávéhoz és a sütés, főzéshez sem.

Gizi és kisleánya egy-két napig még a birtokon belül marad, egyelőre nem visszük ki őket a legelőre ( ami már egyébként egy házzal odébb került egy teljesen zárt, kétlábú"róka" mentes területre ) a biztonság kedvéért azért megfigyeljük, tényleg minden rendben van -e, aztán mehet viháncolni a zöldek közé. Ja és kap majd egy szép nevet :)


A kis propellerfül :) 


Együtt a család, meg a gazda csapat egyik része :D


Kiskecskének nem lehet ellenállni.....azok a hurka lábak...








1 megjegyzés: