"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról."
/Paulo Coelho/

2015. február 24., kedd

S csend honol a homoki pusztákon.....

Rég volt már, mikor legutóbb írtam ide. Hogy miért? Hát nem azért, mert annyira rossz dolgok történtek, hanem inkább azért, mert annyira jóóó dolgok történtek.


Tavaszváró fotó , várjuk is már rendesen nem csak mi hanem az állatok is.


Megvagyunk veszve :D Ennek egyik oka az, hogy gyakorlatilag mindenünk megvan a fejlesztésekre, cél, tőke, lehetőség stb. Ezen blog írója logópályázatot nyert. Méghozzá az Őrállók napjának logótervével, így aki idén ellátogat az Őrségben rendezendő Őrállók napjára szembetalálhatja magát ezzel a logóval több ízben is :) A nyereményt természetesen Turulvölgyére költjük, ezért már napok óta megy a tervezgetés arra, hogy mire is kell beruháznunk majd.


Ugye a legfontosabb a kerítés, főleg a kiszökés na meg a beszökés miatt. Ezért a tavaszt hatalmas felújításokkal kezdjük meg. Kellenek még ólak hiszen ezt az évet már kicsit bővebb állatállománnyal szeretnénk megkezdeni. Ja és igen, a héten kiváltjuk az őstermelőit, aminek azért örülünk ennyire, mert így megvalósulhat az a vágyunk és célunk, hogy akár a városba ( Budapestre) is beszállíthassunk, természetesen fogadalmunkhoz híven teljesen mértékben vásárlóbarát árakon. Nekünk ugyanis nem az a cél, hogy most ezzel lehúzzuk az embereket meglovagolva az egészséges - háztáji- kézműves - hullámokat. Inkább az a célunk, hogy végre újra ráébresszük az embereket arra, megéri állatot tartani, és növényt termeszteni, és aki nem teheti meg annak vásárolni is, hiszen az egészséges étel gyógyít és amióta világ a világ az élet rendje az volt, hogy aki tudott adott, aki nem tudott adni az pedig kapott.

Mi ennek szellemében egész sor jövőbéli oktatási programot is kidolgoztunk ide Turulvölgyére, tehát igen csak fel vagyunk villanyozódva.

Az állatoknál egyébként nyugi van, a malackák lassan, de biztosan azért gazdára találnak, már csak olyan 6an vannak. A kecskék lassan megőrülnek, hogy nincs még friss legelő :) És elkezdtük újra bővíteni a némakacsákat is, az egyetlen megmaradt Kacsamacsa tojónk kapott társakat 3 másik tojó személyében, már csak egy jóképű gácsér legény kell nekik, és tavasztól várhatjuk a kis sárga kácsák érkezését is remélhetőleg.

A héten érkezik egy pulykapár is, amire nagyon kíváncsiak vagyunk, mert pulyka még eddig nem érintette gazdaságunk földjét, viszont idén nagyon reméljük, hogy megörvendeztetnek minket pár kispulykával.


Felhőnek és Gömbinek viszont még mindig nincs párja , vagyis nincs nekik fajtabéli tojójuk, de a hetekben ezt is nagy erőkkel elkezdjük újra keresni.



Azt hiszem kellett ez a kis pihenés, mert alaposen végigkellett gondolni azt, hogy merre és hogyan tovább? Most már tudjuk és csináljuk.

















4 megjegyzés:

  1. Már egy ideje olvasótok vagyok itt szép csendben :D
    Szintén zenész, csak én über-szuper mikroban nyomom, és saját célra úgy általában. Szomorúan olvasom, hogy Gömbinek és Felhőnek még nincs párja. Nem tudom, fórumoztok-e, az Indexen a baromfis fórumok jól pörögnek, rendes népek lakják. Hátha ott sikerrel járnátok, egy próbát megér. Nagyon befogadó, rendes banda van ott, hátha ők többet tudnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen, néztünk mindenfélét, de most kitaláltuk, hogy idén már mindenképp eljutunk a monori börzére és ott talán okosabbak leszünk már :D

      Törlés
  2. Üdv Nektek! Mint az előttem szóló, én is csendesen olvaslak Titeket (nagyjából 2 órája :) és nagyon örülök, hogy újabb embereket "találtam" akik hasonlóan vélekednek, mint én. Igaz én még többnyire csak vélekedem, mert ahol lakunk azt béreljük, az állattartás része így nehézkes. Kertészkedni viszont elkezdtem, nőnek a palánták és talán a baromfitartás még össze is jöhet ;) Ha lesz esetleg időtök, kukkantsátok meg a blogomat www.redroseranch.blogspot.at egy időre nem volt netünk, de majd igyekszem írogatni. Szívesen ismerkednék meg személyesen Veletek és az állatokkal is egyszer majd :) Mindig öröm, ha van kivel megosztani a szívünknek legkedvesebb dolgokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blogot köszönjük szépen :) mi is mindig örülünk, ha olyanokkal vehetjük fel a kapcsolatot, akik hasonlóan gondolkodnak mint mi :) meg majd ki is tesszük hozzánk sok más hasznos linkkel.

      Kissé most hosszú pihenőn voltunk, így aztán minden feltódult, a nagy postolási szünet is emiatt van, DE már lesz új post a napokban ^^ ( azt hiszem , remélem) és újraindul minden. Na meg történtek azóta dolgok.

      Törlés